Bilerek veya bilmeyerek USB/Flash Belleğinizdeki veya Hafıza Kartındaki (SD) verileri sildiyseniz ve yanlışlıkla biçimlendirdiysenizkorkmanıza gerek yok. Birkaç adımda rahatlıkla verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bunun için bilinen ve en çok tercih edilen Recuva adlı geri getirme programı ile bilgilerinizi rahatlıkla geri getirebilirsiniz. Recuva, Windows kullanıcıları için Piriform tarafından geliştirilen ve ücretsiz yayınlanan bir veri kurtarma yazılımıdır. Recuva bilgisayardaki, USB/Flash veya Hafıza (SD) Kartı belleğinizdeki silinen dosyaları güvenli bir şekilde kurtarabilir. Programın kurulum ve kullanımı oldukça basittir.
Burada dikkat etmeniz gereken şey şu. Eğer SD Kartınız, USB/Flash Belleğinizdeki bilgileri yanlışlıkla sildiyseniz veya biçimlendirdiyseniz hiç bir şey yamadan doğrudan bu programı kullanın. Yani içerisine veri atmayın veya yeniden biçimlendirmeye kalkmayın.
1- Buradan (tıkla) verdiğimiz linkten Recuva programını bilgisayarınıza indirin. Programı çalıştırdıktan sonra İnstall diyelim.

2- Install dedikten sonra açılan pencereden “Run Recuva” diyelim.

3- Devamında açılan diğer pencerede Next diyoruz.

4- Kurtaracağımız verilerin tamamının geri gelmesi için All Files diyoruz ve ardından Next diyelim.

5- Devamında Browse kısmını klikleyerek verileri kurtaracağımız USB belleğini seçiyoruz ve Next diyoruz.

6- Son aşamada ise “Enable Deep Scan” deyip Start diyoruz. Ben “Enable Deep Scan” demeden yapmıştım. Bunu dediğinizde biraz zaman alacak ama daha detaylı tarama yapacaktır. (Benim fazla zamanım yoktu)

7- Tarama başladığında USB Bellek içindeki dosyaların kapasitesine göre bir zaman alacaktır. Benim “USB Bellekte” 3000 civarında fotoğraf bulunuyordu ve bu işlem 10-15 dakika kadar sürdü. Bu tarama işlemi yapıldığı esnada masaüstünde kurtarılan dosyaları atacağınız bir klasör oluşturun ve bir isim verin.

8- İşlem (kurtarma) tamamlandığında aşağıdaki gibi bir pencere açılacak ve Filename yazan yeri klikleyiptüm dosyaların seçili hale gelmesini sağlıyoruz ve Recover diyoruz.

9- Recover dediğimizde karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır. Hemen masaüstünde önceden belirlediğimiz boş klasörü seçip “TAMAM” diyoruz.

10- Ve verilerimiz (fotoğraf, resim, belge, dosya vs.) buraya atılmaya başlıyor. Bu işlemde aynı şekilde biraz zaman alabilir.

11- İşlem tamamlandığında aşağıdaki gibi bir bilgi ekranı gelecektir. Bu bilgilere baktıktan sonra klasöre gidip kurtarılan belgelerinize/fotoğraflarınıza bakabilirsiniz.
etiket:flash bellekten silinen dosyalar nasıl geri getirilir, flash disk biçimlendirdikten sonra veri kurtarma, flash silinen dosyaları geri getirme cmd, flashtan silinen dosyaları geri getirme programı türkçe, flaştaki bilgileri geri getirme programı, silinen dosyaları geri getirme programı türkçe, usb bellekten silinen verileri kurtarma, usb den silinen dosyalar nereye gider, usb den silinen word dosyaları geri getirme

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Whatsapp
Whatsapp Hattı
Merhaba