2017 Yılının yaklaşmasıyla birlikte promosyon USB belleklere talepler artmaya başladı. Taleplerin arttığı şu günlerde sektör fiyatlarla ilgili problemler yaşamaya başladı. USB Bellek fiyatlarının kısa sürede yurt dışı kaynaklı olarak ciddi oranlarda yükselmesi bir çok problemi beraberinde getirdi. Fiyatların kısa sürede ciddi oranda yükselmesi fiyat karmaşası olduğu izlenimi yarattı ve stok problemleri yaşanmaya başladı.

Fiyatlardaki dalgalanmanın sebebi nedir ?
Fiyatlardaki dalgalanmanın sebebine gelecek olursak bir kaç farklı nedeni bir arada sayabiliriz. USB Belleklerin içerisinde kullanılan chiplerin ana üretim merkezi Çin’dedir ve bu üretimi yapan sınırlı sayıda firma vardır. Öncelikle Çin’de Ulusal Gün – Altın Hafta diye anılan 1-7 Ekim arası tatil olduğu fabrikalarda talep yoğunluğu oluştu, oluşan bu talep yoğunluğu ve fabrikaların buna hızlı şekilde cevap verememesi fiyatların yükselmesi ile sonuçlandı. Fiyat artışının 1-7 Ekim süreci sonrasında düşmesi beklenirken, daha da yükselmesi sektörü bir şoka daha uğrattı. Bu yükselişin nedeni de Çin’deki en büyük chip üreticilerinden biri olan Samsung’un yaşadığı sıkıntılar olduğu düşünülüyor. Medyada bu sıralar sıkça yer alan Samsung Note 7 telefonlarda yaşanan problemler firmayı oldukça zor duruma soktu. Bu telefonların üretimden kaldırılması ve piyasadan toplanması, akabinde firmanın bu duruma mantıklı bir açıklama yapamaması, hepsi üst üste geldi sonuç olarak Samsung’un hisseleri sert düşüşler yaşadı. Firma sadece bir günde hisselerinde 17 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Firmanın yaşadığı bu sıkıntılar Çin fabrikasına da yansıdı ve arz talep dengesi tekrar bozuldu. Sayılı chip üreticileri bu konuda fırsatçılık mı yapıyor, yoksa gerçekten üretimde sorunlar mı var bunları önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Fiyatların bir kaç hafta içerisinde tekrar düşüşe geçerek eski seviyelere gelmese de yaklaşması bekleniyor. Biz Usbbellek.com.tr olarak stoğumuzda bulunan ürünlerle bu süreçte müşterilerimizi mağdur etmeden hizmet vermeye devam ediyoruz. Talepleriniz için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Whatsapp
Whatsapp Hattı
Merhaba