İlk tanıtımı 2008 yılında yapılan USB bağlantı şeklinin son ve en hızlı sürümüdür. USB 3.0 daha sonra 3.1 olarak güncellenmiştir. Teorik olarak saniyede 1,2 GB’lik bir veri aktarım hızını desteklese de daha gerçekçi hızı ortalama 600 MB civarındadır. USB 3.0 aynı zamanda çift taraflı veri aktarabilmektedir yani aynı anda hem veri alıp hem de yazdırabilmektedir. USB 2.0 ile de uyumlu çalışmaktadır bir USB 2.0 portuna USB 3.0’ı bağlayabilirsiniz ancak bu durum da hız USB 2.0 hızı olacaktır. USB 3.0 hızından yararlanabilmek için bağlantı yaptığınız port da USB 3.0’ı desteklemelidir. Ayrıca USB 3.0 güç iletimi açısından da daha verimlidir. Yani USB 3.0 ile telefonunuz şarj ederken daha hızlı şarj etmek mümkündür. Başta bilgisayarlar olmak üzere USB üzerinden bağlantı sağlanabilecek tüm cihazlarda kullanılabilir.

USB 3.0 Flash belleklere ne katkı sağlamıştır?
USB 3.0 ile birlikte Flash bellek teknolojisi de yeni bir ivme kazanmıştır veri aktarma ve yazma hızıı arttığından dolayı flash belleklerin kapasiteleri de artmıştır. USB 2.0 maksimum 60 MB hızı desteklerken , USB 3.0 bundan 10 kat daha fazla hızı desteklemektedir. Bu yüzden de insanlar daha fazla veri yardırmak, aktarmak, isteyecektir.
USB 3.0 ile 2.0 arasındakı farklar
USB 3.0, USB 2.0’a göre 10 kat daha fazla hızı destekler, bu da veri aktarma ve yazdırmada çok kolaylık sağlayacaktır. USB 3.0, USB 2.0’dan daha az güç tüketir ancak güç iletiminde ise daha verimlidir. USB 3.0 genelde mavi renklidir yani bir USB portunun rengi mavi ise bilin ki o USB 3.0’dır. Ayrıca USB 3.0 ve USB 2.0 kabloları da birbirinden farklıdır USB 3.0 kablolarının kalınlığı biraz daha fazladır. Son olarak şunu söyleyebilirim; USB 3.0 her açıdan USB 2.0’dan daha verimlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Whatsapp
Whatsapp Hattı
Merhaba